Friday, January 29, 2010

perjalanan laptop ku berakhir..

perjalanan laptop ku bersambung...

laptop ku yg disayangi di kutip pada hari rabu oleh pakcik ups yg memakai seluar pendek di kala suhu srendah 1 darjah celcius...aku sgt la tak jangke yg laptop ku akan di kutip pada hari rabu coz kakak sony kate laptop akan dikutip pada hari khamis between 9am to 5pm...dah le mse tuh aku tgh sync phone aku tbe2 ting tong di pintu depan...kelam kabut aku...aku pun trus berikan laptop ku pada pakcik ups..n die bg aku resit for the pick up..aku tersgt kagum time tuh coz laptop ku akan di ship ke france..(peh...laptop aku dah smpai france tapi aku nie tk smpai2 lg...hhuaaaa)...k tkpe berbalim pd cite aku, malam tuh aku tersangat la bosan smpai aku tido kul 9 lbh...huhu

Aku telah diberi tracking number tuk shipment aku tuh..smpai fance kul 9.12am hari khamis...rabu tuh ups ship ke france kul 4 ptg..agak cepat dan pantas ups bt keje..bgos2..thumbs up..pastuh sony pnye service sgt cpat coz kul 4 ptg smlm laptop aku dah siap dibaiki and dah di ship balik ke cnie..yeahhh...kakak sony kate dah ship dah ke canterbury and maybe dapat ari nih...

ok..tbe2 aku nk lari skit dr tajuk entry nih...smlm kul 1 lbh pagi kwn aku IDA SYARINA tepon aku...tbe2 je..aku terkejot coz aku dh tdo time tuh...aku pun angkat ah

Ida: wei..ili, ko de dgr tak bunyi bising kat bwh??

Aku: (mamai) takde plak...nape?

Ida: aku dengar de owg tendang2 pintu rumah kite la...

Aku: hah??dah call ana??suh die kunci pintu bilik die..

Time aku tgh bercakap dgn ida, aku de dgr owg masuk toilet rmh aku...mmg dah cuak time tuh takot de owg msuk rmh..tp aku duk je kt dlm bilik diam2..aku call housemate aku AMALINA and AISYAH tuk nak suruh dowg kunci pintu...and pagi td aku dpt tau tkde sowg pun yg g toilet mlm td...mmg takot gle...aku dpt tido balik kul 4 lbh pg...

pagi td aku and AMALINA dah buat report and maybe pakcik gurd tuh tkkn buat pape coz die amek numbr rmh aku n kul brape kejadian tuh berlaku and tulis kt kertas pape ntah...malas aku nk pikir...semalam la pengalaman yg paling menakotkan..

ok..berbalik pada cite laptop aku, sekarang nih, laptop aku dah selamat sampai ke pangkuan ku..kelip2 dah hilang and fan pun dh tk mengeluarkan bunyi yg pelik2 lg..yeah!!!


P/S: entry kali nie agak panjang..tbe2 plak nk bebel banyak..hehe..sowie kalo anda yg membace bosan!! and tak lu pe juge kepada NUR AMALINA MAZLAN kerane menjemput laptop ku dr pakcik UPS..hehe..Time kaseh!!

6 comments:

::miErA:: said...

sbgai pengikut setia serita laptop ko..aku ingin mengucapkan tahniah kepada laptop ko kerana berjaya menempuh sgala cabaran dan cobaan...selamat maju jaya!

Ilidina.. said...

miera: thanks bg pihak laptop aku..hehe

Anonymous said...

hihi~~~ bestnye laptop ko,, dh smpai france,, t plg menarik,, org masok toilet?? apekah??? hu~~~
(-_-"")~~~ pelik2~~~ seram pon ade gak~~

Ilidina.. said...

anon: mmg pelik..huhu..seram seyh..sapekah kamu?

ɥ˙ɐ˙ı˙ɹ˙ʞ˙n˙ʎ˙s ɐ˙u˙ɐ said...

tahniah kerana mendapat buayapren kamu balik! ehe,,

CEO Billcorp said...

yuhu..some1 has re-blogging after sometimes of resting...haha..have a gr8 weekend...