Tuesday, January 26, 2010

perjalanan laptop ku...

pagi tadi de kelas understanding Learning and the Learners...aku sgt pening pale subjek nih..aku tk paham pe bende lecturer tadi ckp..aduhhh..aku dah cube sedaye upaye tuk focus..tapi tak berjaya...sorry alan..huhu..time seminar pun aku tk paham gak..aduhh..sorry james..saye akan cube sedaye upaye tuk paham pe bnde kowg bebel..huhu...

mase aku menulis nih suhu di luar adalah 2drjah celcius...hari nih sgt berangin and sejuk..huhu..mengikut entry aku b4 nih..sepatotnye ari nih aku g pc world..tapi sebab malas and sejuk, aku pun mengambil keputusan tuk tepon sony trus..haha..beginilah perbualan yang berlaku tadi

kakak sony: hello..this sonn service centre hotline..cani hap ur first name and ur vaio serial number( bertanye dgn accent yg sgt pelik)
Aku: ape daaa kakak nie tnye ( berkate2 jauh dari tepon and trus letak fon)

panggilan kedua..

Abang sony: hello..this is sony service centre hotline..may i have your first name and your vaio serial number

Aku: yes..my first name is ilidina and the serial number is *********** (yessss..akhirnye dapat gak owg yang aku phm pe die tnye)

dan seterusnye..tk pyh la tau pe die tnye lg...

Aku: how much does it cost for the repair?

Abang sony: i will transfer you to the technical team..can you please hold..

Aku: okay...

(lagu yang sgt pelik berkumandang) aku terus menunggu dan tunggu dan tunggu sampai akhirnye...

tuttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttt

Siot je..Abang sony telah hang up...aku sedih..rase seperti terbia...huhu...

5 minit kemudian...

telefon ku berdering..

Kakak sony: i'm calling to confirm the pickup date for your laptop...Can we pick up your laptop on *********** at anytime between 9-5

Aku: ok..thank you..and btw, how much will it cost?(sambil dalam hati kagum coz de owg nak amek laptop aku and bukan aku kne poskan)

Kakak sony: ohh it's free of charge...

Aku: ohh really??(mmg terkejut...tp btol ke kakak nie saje nak mainkan aku)

Kakak sony: yes...cheers...

Aku: thanks...(letak fon and trus tepon niny tuk bercerita berite baik nih...)



Perjalanan laptopku akan bersambung...


P/S: ~Alhamdulillah~

5 comments:

::miErA:: said...

wawawa~ tahniah kerana dpt layanan n perkhidmatan yg free! ku kagum dgn kejayaan anda setakat ini...! **clap2**

Anonymous said...

wah~~ nnt, klo org yg amik tu mke nye lawa, amik no hp tuk i k??? huhuh..

Ilidina.. said...

miera: time kaseh..hahaha

Anon: bole je...tp sapekah anda?mcm ne nk bg numbr fon die..hehe

niny said...

Aku rs bila ko ckp serial number (eh, tetiba aku bygkan cereal daaa) , so dy check n tgk bila ko beli. so dy tahu lah ko under warranty ke idaknye. no wonder tak kena charge.

ɥ˙ɐ˙ı˙ɹ˙ʞ˙n˙ʎ˙s ɐ˙u˙ɐ said...

anakku bukan anakku!!!!! nanti amik gambar org yg amik tu tau! kalau hensem je amik gambo kalau x hensem x yah! haha